İstanbul’a Kar Ne Zaman Yağacak?

    Aralık ayındaki sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle bu sene kar yağışının gelip gelmeyeceği merak ediliyor. İstanbul’a kar geliyor mu? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Soruların cevapları haberimizde.

İstanbul’a Kar Ne Zaman Yağacak?

Yeni yıla yaklaşırken insanlar mevsim şartlarının nasıl olacağını merak ediyor. Soğuk havalar gelecek mi, kar gelecek mi? Bu soruların cevabını uzmanlar yanıtlıyor.
18 aralık pazar günü soğuk hava dalgasının kendisini hissettirmesi ile birlikte, sıcaklıkların daha fazla düşüp düşmemesi konusu gündem oldu.


Sıcaklıklar Düşecek
Pazar gününden itibaren Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgasının kendisini hissettirmesinin ardından sıcaklıklar daha da düşecek. Kuzeyde Rusya kar ile kaplandı bile. Bugün Ankara’ya gece saatlerinde kar yağışı bekleniyor. Marmara, Ege’de poyraz kendini gösterecek. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışlar genellikle, sağanak şeklinde olacak.    


İç kesimlerde kar yağışı olabilir
Bu sene etkili kar yağışı olup olmayacağı merak ediliyor. Uzmanların cevaplarına göre bu sene etkili kar yağışı olmayacak. Olsa da bile karla karışık yağmur şeklinde geçiştirip gidecek. Geçen seneki gibi bir kar yağışı beklenmiyor. 


    Fırtına Uyarısı Geldi
İstanbul’da bugün fırtına olabilir. Marmara denizinde bugün fırtına esmeye başlayacak. 70 / 75 km. hızla esecek fırtına salı günü etkisini kaybedecek.