İstanbul'da Yağmur Başladı, Meteoroloji Akşam Saatlerine Dikkat Çekti

Meteorolojinin uyarıları sonrasında sabah saatlerinde tekrardan başlayan yağmur şiddetini artırmaya başladı. Türkiye, güneşli geçen sonbahar günlerini artık yavaş yavaş geride bırakıyor. Yağmurlu hava yurdu soğuk etkisi altına alırken Marmara Bölgesi de yağmura teslimi oldu. Dün başlayan yağmur, akşam saatlerinde yeniden etkili oldu. Şemsiyesiz bir şekilde evinden çıkan İstanbullular sundurma altlarına sığınırken yağmur, gece saatlerinde etkisini yavaş yavaş kaybetti.

İstanbul'da Yağmur Başladı, Meteoroloji Akşam Saatlerine Dikkat Çekti

Yağmur Yeniden Şiddetini Arttırdı

Meteorolojinin uyarılarının sonrasında sabah saatlerinde sağanak yağış yeniden başladı. Her geçen dakika etkisini biraz daha arttıran yağmur, hayatı olumsuz bir şekilde etkiledi. 

Pazar günü olması nedeniyle mesai trafiği yaşanmazsa da trafikte yağmurun etkisi ortaya çıkmaya başladı. İstanbul'da sağanak devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda ise İstanbul dahil 18 ili uyarılar yapıldı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara Bölgesi ve Batı Karadeniz Bölümü İçin Uyarı

Açıklamada Marmara Bölgesi'nin doğusu ile Batı Karadeniz'in batısında beklenen sağanak yağışın etkisini artırmak suretiyle bugün akşama kadar Sakarya, Kocaeli, Düzce Yalova ve Zonguldak çevreleri ile Bursa'nın doğusunda yerel kuvvetli bir şekilde olacağı tahmin edildiği bildirildi.

Ege Denizi'nde Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava tahminine göre Kuzey Ege'de rüzgar ve Doğu ile Kuzeydoğu yönlerinden 6 ile 8 şiddetinde fırtına biçiminde esecek. 

Fırtınanın salı günü akşam saatlerinde etkisini yavaş yavaş kaybetmesi bekleniyor. Güney Ege açıklarında ise rüzgar, Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerinden yine aynı şekilde 6 ile 8 kuvvetinde fırtına biçiminde esmesi beklenirken, salı günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.