Hava Durumu: Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamalarına göre Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İstanbul'un Anadolu Yakası ile Kocaeli çevreleri, Sakarya'nın kuzeyi ile İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz bölgesinde ise Bolu hariç olmak üzere, Doğu Anadolu bölgesinde Hakkari hariç olmak üzere Osmaniye ile Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Doğu Torosları mevkii çevreleri ile Hatay'ın kıyı bölümlerinin sağa

Hava Durumu: Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Yağışların Doğu Karadeniz, Ordu, Ardahan ve Kars çevreleri ile Samsun'un doğusu, Erzurum'un Kuzey bölümlerinde ise yerel bir şekilde kuvveti olması bekleniyor.


Hava Sıcaklığı
Hava sıcaklıklarına baktığımızda İç Anadolu Bölgesi'nin doğusunda 3 ile 5 derece azalma görüleceği, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik meydana gelmeyeceği, genel itibariyle mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor.


Rüzgar
Genel itibarıyla Kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif bir şekilde esmekle beraber ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda Güney ve güneybatı yönlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına biçiminde 50 ila 80 kilometre/saat şiddetinde esmesi tahmin ediliyor.


Meteoroloji’den uyarlar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Doğu Karadeniz, Kars ve Ardahan çevresi ile Ordu ve Samsun'un doğusu, Erzurum'un Kuzey kesimlerinde yerel bir şekilde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz koşullara karşı (su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ) dikkatli ve tedbirli olunması gerekir.