Hava Durumu Açıklandı: Bu Şehirlerde Çamur Yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve bazı bölgeler ile şehirlerde çamur yağışının bugün akşam saatlerinde başlayacağına yer verildi.

Hava Durumu Açıklandı: Bu Şehirlerde Çamur Yağacak

Son dakika : Bu illerde çamur yağacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve beklenen toz aşımı olayının bazı illerimizde görüleceği, bugün beklenen yağışla birlikte gelecek toz aşımının çamurlu şekilde yer yüzüne ineceğini söyledi. 

Şanlıurfa ve Mardin ile güney kesimlerdeki şehirlerde bugün akşam saatlerinde başlaması beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte gelmesi beklenen toz aşımının hava kalitesini ve görüş mesafesini azaltacağını , vatandaşların bu nedenle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği ,tedbirlerin alınması gerektiğine yer verildi. 

ÇAMUR YAĞACAK YERLER

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Bugün ve yarın Güney Doğu Anadolu ya Bugün Doğu Anadoluya çamur yağar." dedi.

YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmede Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz ile iç ve doğu bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış beklenen yerler:  "Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Doğu Anadolu’nun güneyi, Antalya’nın iç kesimleri ile K. Maraş çevrelerinde yer yer şiddetli yağış şeklinde olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu hadisesi, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

BUGÜN HAVA DURUMU

Saat 12.00 ile 18.00 arası

Saat 18.00 ile 00.00 arası

24 Mart saat 00.00 ile 06.00 arası

ÜLKE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Fotoğrafın büyük hali için TIKLAYIN