Beklenen Kar Yaklaştı Uyarılar Üst Üste Geliyor

Perşembe gününden beri yağan kar etkisini arttırarak hızlanmaya devam ediyor. Uzmanlardan üst üste uyarılar geliyor. İstanbul’da son 30 yılın en soğuk gecesi yaşandı.

Beklenen Kar Yaklaştı Uyarılar Üst Üste Geliyor

Sibirya soğukları adeta ülkeyi esir aldı. Özellikle İstanbul’da bugün gelecek Aybar Kar Fırtınası için yetkililer sert bir dille uyarıyor. Evinizden çıkmayın.

Meteoroloji Bugüne Dikkat Çekti

Meteorolojiden yapılan açıklamada; Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul’da bu gece ve yarın (Cumartesi) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir, ifadeleri kullanıldı.

Vali Ali Yerlikaya’dan Üst Üste Uyarılar

Karın başladığı andan beri vatandaşlara tedbirli olma konusunda ve alınan tedbirler hakkında bilgi veren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bu akşam trafiğe çıkılmaması konusunda bir kez daha uyardı. Vali Yerlikaya paylaşımında; ‘’Meteoroloji verilerine göre İstanbul’da bu akşam yoğun, gök gürültülü kar sağanakları bekleniyor. Uyarılarımızı yineliyoruz. Lütfen; zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım, ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim, araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun’’ dedi.

Son 30 Yılın En Soğuk Gecesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Öğleden sonra yoğun kar yağışı olacak. Diğer günlerin tamamı kadar kar yağışı, bugün bekleniyor. Sabah saatlerinde belli bölgelerde sıkı kar yağışları oldu. Belli bölgelerde havanın açık olması ya da güneşin kendini göstermesi hiçbir vatandaşımızı aldatmasın. Bugün; 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız. Bu yağış öğleden sonra İstanbul'da çok etkili olacak. Dışarıya çıkılmaması, mecbur kalmadıkça araç kullanılmaması, toplu taşıma hizmetimizin aynı sıklıkla hizmetinizde. Lütfen toplu taşımayı kullanmaya devam edin” ifadelerini kullandı.

Son zamanların en soğuk gecesinin yaşandığını belirten İmaoğlu; “Florya istasyonumuzda 30 yıl önce 2003'te eksi 4 ölçülmüştü, bu gece eksi 4.4 ölçüldü. Yani mart ayının en soğuk gecesini yaşadık. Özellikle kuzey kesimlerde daha düşük derecelerde olduğu iletildi. Hatta eksi 7-8'e varabilen, hissedilen derecelerin de eksi 15'lere kadar düştüğü bildirildi. Sibirya soğuğu diye tariflenen hava koşullarının şehrimizde ne kadar yüksek bir etki gösterdiğinin de ölçümü” dedi.

Kalp Rahatsızlığı Olanlar Dışarı Çıkmasın

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Kalp rahatsızlığı olanlar dışarı çıkmayın. Soğuk havada kalbin mevcut vücut sıcaklığını koruyabilmek için daha fazla kan pompalar ve kalbin bunu yapabilmesi için daha fazla oksijene ihtiyaç duymaktadır. Kar yağışında İstanbul'da bugüne DİKKAT! Karadeniz üzerinde cumulonimbus bulutları var siklonik akış (alçak basınç dönüşümü) bunları bugün ilerleyen saatlerde İstanbul üzerine getirecek. Gök gürültülü kar yağışı yapar. Dikkat!" mesajlarını paylaştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /