Açıklama Geldi: Çöl Tozu Geldi: Türkiye'de 1 Hafta Boyunca..

SON DAKİKA HABERİ: Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros bir açıklama yaptı ve Türkiye 'de 1 hafta boyunca çöl tozu etkisi yaşanacağı bildirildi.

Açıklama Geldi: Çöl Tozu Geldi: Türkiye'de 1 Hafta Boyunca..

Son dakika haberi: Çöl tozu Türkiye 'ye geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, bir son dakika açıklamasında bulundu ve sahra çölünden havalanan tozların Türkiye 'ye geldiğini ve çöl tozlarının bu hafta boyunca etkili olacağını kaydetti.

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, İTÜ  Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Modelleme Takımı değerlendirmelerini aktardı. Buna göre 3-4 bin kilometre uzaklıkta bulunan Batı Afrika başta olmak üzere sahra çölünden havalanan çöl tozlarının Türkiye semalarına ulaştığı belirtildi.

BATI TRAKYA BÖLGESİNDEN BAŞLAYARAK..

Çöl tozunun batı bölgelerinden başlayarak hafta boyunca tüm Türkiye'de etkili olacağını dile getiren Toros, "Atmosferik model sonuçlarına göre çöl tozu hafta boyunca etkili olacak. Yağış alan bölgelerde çamurlu yağmur ile etkisi daha fazla görülebilecek." ifadelerini kullandı.

İŞTE 20-21-22 MAYIS 2019 HAVA DURUMU