Son Dakika: Ev Hanımlarına Sigorta ve Emeklilik TBMM'de (25 Yıl Evli Kalan Kadınlara Emeklilik)

Milyonlarca kadını ilgilendiren kanun teklifi bugün TBMM'ye geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na gelen kanun teklifinde ev hanımlarına sigorta yapılması ve emeklilik hakkı verilmesi talep edildi.

Son Dakika: Ev Hanımlarına Sigorta ve Emeklilik TBMM'de (25 Yıl Evli Kalan Kadınlara Emeklilik)

Ev kadınlarına emeklilikte son dakika gelişmesi.

Milyonlarca kadını ilgilendiren kanun teklifi TBMM'ye geldi. Meclise daha önce de gelen teklife bir yenisi daha eklendi ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ev hanımı olan kadınlarının sigortalı sayılması ve emeklilik hakkından faydalanmasını talep etti. Söz konusu kanun teklifi bugün TBMM'ye geldi. 

HDP'li Pekgözegü tarafından verilen kanun teklifinin özetinde şu ifadelere yer verildi : "Teklif ile, ev kadınlarının sağlık sigortası ve emeklilik haklarından yararlandırılması amaçlanmaktadır." dedi.

KANUN TEKLİFİ İLE

Söz konusu kanun teklifinde , kendi evinde ev hanımlığı yapan kadınların SGK kapsamında sigortalı sayılması ve giderlerinin bütçeden karşılanması, sigorta gün ve yaşını tamamladığında ise kadınların emekli sayılması talep edildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

HDP tarafından verilen kanun teklifi önümüzdeki günlerde komisyonda gündeme alınacak ve komisyonda oylanacak. Komisyonda yapılacak oylamada eğer kabul sonucu çıkarsa söz konusu düzenleme komisyon gündemine alınıp daha sonra TBMM Genel Kurulu'na gönderillecek. 

Uygulamamızı indirerek süreçten haberdar olabilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN