Selahattin Demirtaş Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında istenen ceza belli oldu.

Selahattin Demirtaş Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

Demirtaş için istenen ceza belli oldu.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava duruşması görüldü ve sanık Selahattim Demirtaş tutuklu olduğu cezaevinden duruşmaya katıldı. Duruşmada savunması sorulan Selahattin Demirtaş, usul eksikliği nedeniyle iddianamenin iade edilmesi gerektiğini söyledi ve "Kocaman'a yönelik söz konusu ifadeleri 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki savunmamda sarf ettim. O anda suç duyurusunda bulunulmadı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararının ardından suç duyurusunda bulundular." dedi.

Siyasi saiklerle tutukluluğunun sürdüğünü söyleyen Demirtaş, Kobani eylemleri sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2014'te HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi 30 kişi hakkında soruşturma açıldığını, o dönem ifadelerinin alınmadığı, ancak yıllar sonra alınıp tutuklandıklarını söyledi. Kimseyi hedef göstermediklerini söyleyen Demirtaş , Yüksel Kocaman'ın yargı etiğine aykırı davreanarak iddianame hazırlattığını öne sürdü. 

HAPİS CEZASI

Taleplerin alınması sonrası esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı,  Selahattin Demirtaş'ın "tehdit" ve "terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek" suçlarından 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Duruşma 9 Nisan'a ertelendi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA