Selahattin Demirtaş'a 'Kimyasal Silah’  Davası Açıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında kimyasal silah kullanımı iddiaları ile alakalı sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımlar sebebiyle dava açıldı.

Selahattin Demirtaş'a 'Kimyasal Silah’  Davası Açıldı

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın müdafiliğini gerçekleştiren savunma grubu, Demirtaş ile ilgili yeni bir dava açıldığını açıkladı. Söz konusu açıklamada Demirtaş'ın, 19 Ekim 2022 tarihinde kişisel Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu Kimyasal silah açıklaması sebebiyle kendisi hakkında dava açıldığı bildirildi.


Manevi Tazminat Davası Açıldı

Mezopotamya Ajansı tarafından aktarılan habere göre savunma Bakanlığının, Selahattin Demirtaş hakkında 'örgüt propagandası' ile 'devletin kurum ve organlarını aşağılamak' iddiası ile Ankara Cumhuriyet başsavcılığına başvurusu üzerine soruşturma başlatıldığını dile getiren Demirtaş savunma grubu, 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kişilik haklarına, onur ve saygınlığa saldırı 'gerekçesi ile aleyhte toplamda 100 bin TL tutarında manevi tazminat davası açıldığı belirtildi.