HDP'li Taşçıer: Demokratik Adım Atılırsa İstanbul'da AK Parti'yi Destekleyebiliriz

HDP'li Vekil İmam Taşçıer, Kürtlerin çantada keklik olmadığını, AK Parti'nin demokratik reformlara gitmesi halinde İstanbul'da AK Parti'yi destekleyebileceklerini oylarını verebileceklerini söyledi.

HDP'li Taşçıer: Demokratik Adım Atılırsa İstanbul'da AK Parti'yi Destekleyebiliriz

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Rudaw'a yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nde bir kürt sorunu olduğunu kürt sorununun çözümü için AK Parti'den adımlar gelmesi halinde, oylarının İstanbul seçimlerinde AK Partiye kayabileceğini söyledi. 

HDP'li Taşçıer, "Kürtler çok politik bir halk. Seçimlerde Kürtler batı illerinde aday çıkarmayarak, bir çok büyükşehir belediyesi AKP'ye kaybettirdi. Dolayısıyla Kürtlerin oyu olmadan hiç kimse bir seçimi tek başına kazanamaz. Ankara, Antalya, Adana, Mersin, İzmir ve İstanbul... Hele hele İstanbul'u kazanmak istiyorsan, Kürtlerin oylarını almak zorundasın. Kürtlerin oyu çantada keklik değil. Kim Kürt sorununun çözümü için adım atarsa Kürtler ona oy verebilir. AKP adım atacaksa AKP'ye verir. AKP adım atmaz, CHP samimi bir şekilde Kürtlere yaklaşırsa CHP'ye verir. İstanbul'da bir milyon 100 binin üzerinde HDP'ye oy veren Kürtler var. Bunun dışında geçmiş seçimlerde AKP'ye oy veren 300 bine yakın Kürt vardı. Bunlar da 31 Mart seçimlerinde AKP'ye oy vermedi. Yani sandığa gitmedi. Niye bu seçimde AKP'ye oy vermedi? Çünkü AKP'nin dili yapıcı değil, Kürtleri dışlayan, ötekileştiren bir dildi." şeklinde konuştu.