HDP'li Milletvekili Turna Çelik Partisinden İstifa Etti

Son dakika haberi: HDP Milletvekili Turna Çelik partisinden istifa ettiğini açıkladı. Son günlerde hakkında kadına şiddet iddiaları gündeme gelen Çelik 'in istifası HDP'ye ulaştı.

HDP'li Milletvekili Turna Çelik Partisinden İstifa Etti

HDP'li vekil partisinden istifa etti.

HDP Milletvekili Turna Çelik partisinden istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı. Partiden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında istifa mektubunun geldiğine yer verildi. 

Partisinden istifa ettiğine mektubunda yer veren Turna Çelik, Meclis 'te ve halk içerisinde yaptığı bazı çalışmaların bazı çevreleri rahatsız ettiğini, şahsına değişik biçimde iftiralar atıldığını , suçlamalar ve tehditler geldiğini iddia etti ve istifasının gerekçesini bu şekilde gösterdi. 

Bir kadının kendisine yönelik iftiralarda bulunduğunu ve şantajlara başladığını da öne süren Çelik, partisinin konuyu araştırmak için kadın ve kendisi ile defalarca görüşmeler yaptığını da dile getirdi. 

Olayın savcılığa intikal ettiğini ve başlatılan soruşturma kapsamında fezleke hazırlandığı, fezlekenin meclise geldiğini söyleyerek sözlerine devam eden Çelik şu ifadeleri kullandı:

"Ortaya çıkan bu gelişmelerden sonra, olayın siyasi bir kumpasa dönüşeceği bilinciyle kamuoyunu aydınlatma ihtiyacını duydum. Bu nedenle, partimin zarar görmemesi ve bu iddianın suistimal edilmemesi için HDP'den istifa etme kararını aldım."

HDP 'NİN VEKİL SAYISI 57 OLDU

Turna Çelik 'in istifa etmesi sonucu HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 57'ye düştü.