Demirtaş:Jetle Diyarbakır'a Değil,Mekikle Uzaya Fırlatsalar Durum Değişmeyecek

 Gazeteci İsmail Saymaz, HDP eşgenel başkanı Selahattin Demirtaş’ın bulunduğu Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na giderek röportaj yaptı. Sorduğu soruları ve röportajı köşesinde paylaşan İsmail Saymaz’ın köşe başından dikkat çekici ayrıntılar ise şöyle:

Demirtaş:Jetle Diyarbakır'a Değil,Mekikle Uzaya Fırlatsalar Durum Değişmeyecek

 Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan Selahattin Demirtaş’ın babasının kalp krizi geçirmesi nedeniyle, Demirtaş’ın babasını görebilmesi için özel jetle Diyarbakır’a götürülmesi hastanın en ilginç gelişmelerinden biri oldu.  Yazısında ve sorularında buna değinen Saymaz’ın yazdığı yazının bir kesitinde, Demirtaş’ın babasını görmek için izin verilip verilmeyeceğinden emin olmadığını gördük. Çünkü geçen yıl hasta annesini görmek için yaptığı iki başvurunun reddedildiğini öğrendik. Demirtaş’ın bu görüşüne rağmen, görüşme talebine olumlu yanıt verildi. Demirtaş böylelikle özel jetle yola çıkarıldı. Bir yığın güvenlik önlemi alındı.


    Bu Bana Özel Bir Şey Değil Zorunluluktan
    Selahattin Demirtaş bu durumun ayrıcalıklı bir durum olarak görülmemesi gerektiğini, güvenlik önlemi gereği böyle götürüldüğünü söyledi. Zira aynı jestin tutuklanmaları sırasında yapıldığını söyleyen Demirtaş, Kandıra ve Edirne’deki cezaevlerine özel jetle geldiğini açıkladı.