Ayasofya'nın Cami Statüsüne Kavuşturulmasına Karşı Çıkan Tek Parti

Ayasofya hakkında HDP 'den son dakika açıklaması geldi. HDP'li Kaya yaptığı açıklamada "Orası hangi inanç erbabınca kurulduysa o inanç erbabının olması gereken bir yerdir. “ dedi.

Ayasofya'nın Cami Statüsüne Kavuşturulmasına Karşı Çıkan Tek Parti

Son dakika : HDP'den Ayasofya açıklaması.

Halk TV televizyonunda yayımlanan bir programa katılan HDP Milletvekili Hüda Kaya, son günlerin gündem konusu olan Ayasofya'nın cami yapılması konusunu değerlendirdi.  Kaya yaptığı son dakika açıklamasında Ayasofya'nın müzeden kiliseye dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

Ayasofya 'nın statüsüne ilişkin açıklamada bulunan Kaya şunları söyledi:

“Yok efendim kılıç hakkıymış. Böyle bir hukuk yok. Bunlar tamamen Kur'an’dan sonra peygamberden sonra ortaya konulmuştur. Ayasofya hiçbir şekilde bugün bir iktidarın ya da herhangi bir iktidarın açarız kaparız kafasıyla karar alıp yaptırım uygulayabileceği bir alan değildir."

"HANGİ İNANCA GÖRE YAPILDIYSA ONA AİTTİR"

“Ayasofya gibi işgal altında olan yüzlerce kilise var.  Adına cami demekle olmuyor. Orayı Allah'ın evi yapmak gerekiyor. Ayasofya özel bir konuma sahiptir. Orası hangi inanç erbabınca kurulduysa o inanç erbabının olması gereken bir yerdir. “

KARŞI ÇIKAN TEK PARTİ OLDU

AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi Ayasofya 'nın Cami statüsüne kavuşmasını savunurken HDP , buna karşı çıkan tek parti oldu.