AK Parti'nin HDP'yi Ziyaretine MHP'den İlk Yorum

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin HDP'ye yönelik ziyaret ile alakalı soruya Milliyetçi Hareket Partisi cephesinden cevap geldi: 'Salıyı bekleyin.' AK Parti'nin başörtü teklifini görüşmek amacıyla HDP'ye gerçekleştirmiş olduğu ziyarete yönelik Milliyetçi Hareket Partisi'nin tavrı merak ediliyordu. Devlet Bahçeli'den sonraki en etkili isimlerden birinin konu ile alakalı 'salıyı bekleyin' ifadesini kullanarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bah

AK Parti'nin HDP'yi Ziyaretine MHP'den İlk Yorum

Konuyla alakalı gerek Ak Parti grup başkan vekili Bülent Turan gerekse de Milliyetçi Hareket Partili üst düzey bir isimle görüşüldüğü söylendi. AK Partili Turan ise konuyla alakalı şu ifadelere yer verdi;

“HDP ile ilgili duruş ve tavrı net olan bir partiyiz. Başından itibaren HDP'nin terörle arasına mesafe koyması gerektiğini söylüyoruz. Toplum kredi verdi aslında, demokratik sistem içerisinde olun diye ama onlar Kandil’den emir almayı tercih etti. HDP'nin terör örgütü ile iltisakını herkes biliyor. Bu sebeple kapatma davası halen sürüyor.

Bizler, AK Parti olarak başörtüsü konusu ile alakalı Cumhuriyet Halk Partisi'nin açmış olduğu gündem üzerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan partiler ile görüşme gerçekleştiriyoruz. Görüşmeseydik, 'Başörtüsü ile ilgili değişiklikte samimi değilsiniz' ifadelerini kullanacaklardı bize. 'Niye bütün gruplarla konuşmuyorsunuz?’ eleştirisini bize yapacaklardı.


Kaldı ki zaten HDP ile ilk defa görüşme gerçekleştirmiyoruz. Baro yasası süreci içerisinde basına yansıyan görüntüleri hatırlamanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca her Salı, bütün gruplar kendi arasında meclis gündemini tartışıyor. Mesele sadece HDP değil. Mesele, grubu bulunan partilerle usulü süreçleri analiz etmek.


HDP'nin genel merkezine gitmiş değiliz ki. HDP'nin gelecek dönem içerisinde kanaatini almak ve anayasaya yazmak gibi bir teklifimiz de söz konusu değil. Teklif edilen metni, grubu bulunduğu gerekçesiyle götürüp 'toplumun taleplerini değerlendirin' diyoruz. Bundan çok daha doğal bir şey olmaz ki. Gitmezsek yanlış olurdu.

Dedi.