THY Yüksek Maaşlı 1300 Personel Alımı Yapacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY’nin bu yılla birlikte yeni istihdamların açılmasına öncülük edeceğini söyledi. Bolat, istihdam edilecek personel sayısını 1.300 olarak duyurdu.

THY Yüksek Maaşlı 1300 Personel Alımı Yapacak

Türk Hava Yolları (THY), bünyesinde toplamda 63 bin personel istihdam ederek büyük başarıya imza attı. Kurum bünyesinde 12 bin 113 kabin, 5 bin 643 pilot istihdam ediliyor. Bu yılda yeni istihdamların olacağını belirten THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “Alacağımız pilot 200’ü geçer ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi. 1.000 civarında kabine, 100 civarında da diğer bölümlere alıyoruz” dedi. 2022 başında ücretlere yüzde 85 zam yaptıklarını belirten Bolat, her 6 ayda bir enflasyon oranının üzerinde iyileştirme yapıldığını açıkladı.

2019 Rakamları Yakalandı

Pandemide yaşanan sıkıntılara değinen Bolat, 2022’nin biraz zor bir yıl olacağı baştan belliydi. Pandeminin bu yıl biteceğini hemen hemen tahmin ediyorduk. Şimdi yavaş yavaş 2019’un rakamlarını yakalamaya başladık. Aslında bu yıl, 2019’un yüzde 10 gerisinde rakamlar bekleniyordu ama şu an hamdolsun iyi gidiyor” dedi.

Kargoda Kâr Ettik

Şirketin 2016 ve pandeminin ilk senesinde kar açıklamadığını ifade eden Bolat, kargo ve yolcu taşımanın birbirlerini desteklediğini belirtti. Bolat, “Bazı dönemler, kargonun kar performansı düşük kaldı, yolcu taşıma destekledi. Geçen yıl da kargonun gücüyle 1.5 milyar dolar kar ettik. Karın büyük kısmı kargodan” ded. THY’nin şirket olarak geçen yıl 29 milyar lira zarar açıkladığını ifade ettiğimde, “Buradaki kur farkının getirdiği farktır. Önemli olan faaliyet karıdır” değerlendirmesinde bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /