Kamuda İstihdam Edilmek İsteyenlerin Ortak Beklentisi: Yaş Şartı Esnetilsin

Kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyen yüz binlerce vatandaş, yaş şartında esnetilme istiyor.

Kamuda İstihdam Edilmek İsteyenlerin Ortak Beklentisi: Yaş Şartı Esnetilsin

2022 yılının KPSS puanlarının açıklanmasıyla beraber birçok kurum kamu personeli alım ilanları açmaya başladı. Merkezi atama ve ÖSYM üzerinden yapılan tercih alımlarında çok fazla yaş şartı aranmasa da gerek bakanlıklar olsun gerekse de diğer kamu kurumlarında yaş şartı aranıyor.

35 Yaş Şartı Esnetilsin Talebi

Birçok kamu kurumu personel alımlarında 35 yaş şartı arıyor. Bazı kurumlarda yaş şartı 30’a kadar düşebiliyor. Her ne kadar 40 yaş şartı arayan kurumlar olsa da yeterli gelmiyor. Adayların beklentisi ise yaş şartının esnetilmesi yönünde. Lise, ön lisans ve üniversite mezunu çok sayıda aday KPSS’den yeterli puan almalarına rağmen yaş şartına takıldıkları için tercih yapamıyorlar.

Özellikle araya pandeminin de girmesiyle beraber yaş şartında daha da problem yaşayan adaylar, kamuya alımlarda yaş şartının esnetilmesinden yana. Kapasitelerinin bunu yapmaya elverişli olduğunu belirten adaylar alımlarda yeni yaş kriterlerinin uygulanmasını talep ediyor. Bedenen kaldıramayacakları kurumlarda yaş şartının devam etmesi gerektiğini düşünen adaylar en azından diğer kurumlarda yaş şartının kaldırılmasını yada esnetilmesini istiyor.

Kamubülteni.com olarak bizlerde adaylardan gelen bu çağrıyı sizlerle paylaşmak istedik.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /