Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk: İlk Ermeni Kaymakam Berk Acar, Görevine Başladı 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinin ilk Ermeni Kaymakamı olarak Denizli'nin Babadağ ilçesine Atanan Berk Acar, bugün görevine başladı. İlk etapta Denizli Valisi Ali Fuat Atik’i makamında ziyaret eden Berk Acar, daha sonra kaymakam olarak atandığı Babadağ ilçesi Kaymakamlık makamına gitti.

Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk: İlk Ermeni Kaymakam Berk Acar, Görevine Başladı 

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Kaymakamlık sınavını başarıyla kazanan Berk Acar, yürürlüğe giren son kararname ile Denizli'nin Babadağ ilçesine Kaymakam olarak atandı. 1995 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Berk Acar, Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu’nu bitirdikten sonra Işık Lisesi'ne gitti ve buradaki eğitimini de tamamladı. 

Bilgi Üniversitesi hukuk bölümünden 2020 senesinde mezun olan Berk Acar, avukatlık stajını da Şişli'de bulunan hukuk bürosunda tamamladı. Acar, daha sonra 110. dönem Kaymakamlık sınavlarına giriş yaptı. Geçtiğimiz yıl yapılan yazılı sınavları başarılı bir şekilde tamamlayan Acar, gerçekleştirilen mülakatın sonrasında Denizli'nin Babadağ ilçesine Kaymakam olarak atandı. Berk Acar, sabah saatlerinde baba da ilçesine gelerek yeni görevine başladı.


İlk olarak Denizli Valisi Ali Fuat Atik’i makamında ziyaret eden Berk Acar, daha sonrasında Kaymakam olarak atandığı Denizli'nin Babadağ ilçesi Kaymakamlık makamına giriş yaptı.