Bakanlıktan Eski Ehliyetler İçin Değiştirin Uyarısı Para Cezası Var

İçişleri Bakanlığından 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan ehliyetler için değiştirin uyarısı geldi. Son gün ne zaman, değişim için hangi evraklar gerekli değiştirmeyenler para cezası ödeyecek mi?

Bakanlıktan Eski Ehliyetler İçin Değiştirin Uyarısı Para Cezası Var

Yeni çipli ehliyetlerin çıkmasıyla beraber eski tip sürücü belgeleri tarih oluyor. İçişleri Bakanlığı eski tip sürücü belgelerini değiştirmek için vatandaşlara uyarıda bulundu. 21 Aralık 2022 ye kadar devam eden değişiklik için vatandaşların nüfus müdürlüklerinden randevu alması gerekiyor.

Sürücü belgeleri geçersiz olacak

Sürücüler, 31 Aralık 2022'ye kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak, değerli kağıt bedeli 13 ve vakıf payı bedeli 2 TL olmak üzere toplam 15 TL ödeme yaparak sürücü belgesini yenileyebiliyor. Kanuni süre içerisinde eski tip sürücü belgesini yenilemeyen kişilerin sürücü belgeleri geçerliliğini yitiyor.

Para Cezası Var
Bu belgeler ile araç kullanan kişilere; kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereği 'Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullanmak' fiilinden idari para cezası uygulanacak.

Değiştirme işlemi nasıl yapılır

Yeni tip sürücü belgesi vatandaşlar için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alabilecek. Başvuru yapan vatandalar sürücü belgesi için ilgili ücreti de yatırmak zorunda.

Yenilemek İçin Hangi Evraklar Gerekiyor

Kimlik Belgesi

Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

1 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /