Zombi Hücreler Öldüren İlaçlar, Akciğerleri Onaran Mekanizmayı Bozuyor

Bilim dünyası tarafından yapılan araştırmaya göre yaşlanmanın açma ile kapama düğmesinden çok bir kadrana benzediği vurgulandı. İndependent Türkçede bulunan bir habere göre Amerikan araştırmacılar insan vücudunda bulunan zombi hücrelerin yararlı bir özelliğini ortaya çıkardı.

Zombi Hücreler Öldüren İlaçlar, Akciğerleri Onaran Mekanizmayı Bozuyor

Kaliforniya Üniversitesi, San Francisco’da yapılan araştırmada yaşlanmaya bağlı bir şekilde meydana gelen hastalıklarda rol oynadığı gerekçesiyle pek de sevilmeyen bu hücrelerin aslında hasarlı doktorları iyileştirmeye aracılık ettiği ortaya çıkarıldı.

Ulusal yaşlanma enstitüsü, hasar ya da stres sebebiyle çoğalmanın önüne geçen fakat ölmeyen yaşlı hücrelere ‘zombi hücreler’ adını veriyor.

Yaşlanma karşıtı tedaviler geliştirmeye yönelik çeşitli çalışmalar yapan bilim insanları bu sebeple zombi hücrelerden kurtulma fikrini ele alıyor. Fakat hakemli bilimsel dergi Science’ta yayımlanan yeni bir makale, bu hücreleri yok etmenin pek de iyi bir fikir olmadığına dikkat çekiyor. Araştırmacılar, yaşlanan hücrelerin aslında kök hücrelerin gelişimini teşvik ettiğini ortaya koyuyor. Bu durum ise zombi hücrelerin olası bir hasardan sonra akciğer dokusunun onarılmasında aktif rol oynadığını ortaya çıkarıyor.