Yeşilçam'ın Ünlü İsmi Tunç Oral Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın usta isimlerinden biri olan Tunç Oral'ın 84 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Birçok Yeşilçam sahnesinde rol alan usta oyuncunun sevenleri aileye başsağlığı diledi. Cenazesi de merak edilen konulardan biri olan Oral, Antalya Türbeli Camii’nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecektir. bugün 84 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Tunç Oral kimdir?

Yeşilçam'ın Ünlü  İsmi Tunç Oral Hayatını Kaybetti

Anahtar Kelimeler: Tunç Oral kimdir, nerelidir, hangi filmlerde rol almıştır

Tunç Oral Kimdir?

İstanbul doğumlu olan Tunç Oral, 15 Mart 1938 yılında dünyaya gelmiştir. Kendisi sinema dünyasında Tunç Oral olarak bilinse de asıl adı Tuncer Akoral’dır. Eşi 2007 yılında vefat eden Nefise Nurten Akoral’dır.Oyuncu olmadan önce gazetecilik okumuş ve bazı yerlerde çeviri de yapmıştır. 1964 yılında düzenlenen Sinema yarışmasında birinci olmasıyla televizyon hayatı da başlamıştır.

Tunç Oral Hangi Filmlerde Rol Aldı?

Tunç Oral, sinema yarışmasında birinci olduktan sonra sinemaya atıldı ve oyunculuk hayatı da başlamış oldu. Oral’ın oyunculuk yaptığı günümüze kadar gelen filmlerden bazıları şunlardır. “Korkusuz Adam” filmi 1964 yılına ait bir filmdir. Oral’ın oynadığı ilk filmdir. Yine aynı tarihte “İstanbul’un Kızları” adlı filmde oynamıştır. “Ferhat ile Şirin”, Kanlı Hayat gibi filmlerde de rol alan Oral bir müddet oyunculuk yapmasa da daha sonra tekrar ekranlara döndü. Oral’ın bilinen son filmi 2013 yılına ait “Halam Geldi” isimli filmdir.