Yeni Sağlık Uygulaması 3 Pilot İlde Başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporlarının evlerinde düzenlenmesine olanak sağlayacak uygulamanın üç pilot ilde başlatıldığını bildirdi.

Yeni Sağlık Uygulaması 3 Pilot İlde Başladı

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuru ile artık yatağa bağlı hastaların sağlık kurulu raporlarının evlerinde düzenleneceğini belirtti. Bu iş için şuan üç pilot il belirlendi. Belirlenen iller Bilecik, Sinop ve Tunceli oldu.

İşte Bakan Koca’nın o paylaşımları;

"Geçen hafta duyurduğumuz Uzaktan Sağlık Hizmeti projesi kapsamında önemli bir uygulama hayata geçiyor. Yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporları artık evlerinde düzenlenecek. Uygulama pilot illerde başladı."

"Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gelmeleri gerekmeyecek, raporlar evlerinde düzenlenecek. İhtiyaçları olan ilaç, mama, bez ve tıbbi cihazları evlerinden çıkmadan almaları sağlanacak."

"Yatağa bağımlı hastalarımızın sağlık raporunun evlerinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulama Bilecik, Sinop ve Tunceli'de başladı. Uygulamayı kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."