Vücudunuzdan Bu 3 Sinyali Alıyorsanız İyi Değilsiniz Demek Ki

Sağlığınızla alakalı bir problem varsa, ve vücudunuz küçük de olsa bazı uyarı sinyalleri gönderiyor. İşte dikkat edilmesi gereken 3 fiziksel belirti.

Vücudunuzdan Bu 3 Sinyali Alıyorsanız İyi Değilsiniz Demek Ki


Sağlık ile alakalı bir problem varsa vücut genelde bazı uyarı sinyalleri göndererek Bu konuda sizi uyarıyor. Örneğin, mide problemleri ya da baş ağrıları strese de çok fazla endişeden kaynaklıdır.

Hastalıklara Karşı Dikkat Edilmesi Gereken 3 İşaret
Şimdi de sizlere sağlık durumunuz ile alakalı dikkat etmeniz gereken ve bazı durumlarda size sinyaller gönderen, iyi olmadığınızı haykıran 3 işareti anlatacağız.


Şişmiş Göz Kapakları İle Koyu Halkalar
Göz altında bulunan koyu halkalar ile şişmiş göz kapakları genel itibariyle aşırı alkol ya da sigara tüketimi ile uykusuzluk durumunun belirtisidir. Fakat bu durumların arkasında daima sağlıksız bir yaşam tarzı yoktur. Bunlar genel itibariyle demir, çinko ile K vitamini gibi eksikliklerin kana yetersiz oksijen verilmesinin göstergeleri olabilir.

Dilde Oluşan Plak
Sağlıklı dilin rengi genelde uçuk pembedir ve genel itibariyle yemek artıklarında ya da zararsız mikroplardan gelen ince ve beyazımsı bir tabakaya sahiptir. Fakat kalın plaklar çok belirgin bir hale dönüşürse bir hastalığın varlığına işaret olabilir.


Ağız Köşelerinde Oluşan Çatlaklar 
Ağız kenarında meydana gelen çatlaklar, konuşma esnasında genelde acı veren ve her dokunuşta yanan küçük iltihaplar şeklinde kendini gösterir. Cildin yeteri kadar elastik olmadığının bir göstergesi ile olabilir. Bu çatlaklara genelde kuru dudaklarda eşlik eder. Herpes simplex gibi virüsler, mantarlar ya da bakteriler bu iltihabın sebepleri olabilir. Ek bir şekilde demir eksikliği ile B2 vitaminli ya da E vitamini eksikliği de aynı şekilde ağız köşelerinde çeşitli çatlaklıkları meydana gelmesine sebep olabilir.