Vaka Sayıları Katlandı: 3 Yeni Salgın Ortaya Çıktı İşte Bulaşma Yolu ve Belirtileri

Son dakika haberi: Amerika ve Kanada'da yeni salgın ortaya çıktı. 3 yeni salgında vaka sayıları her geçen gün daha da artıyor. Salgının kırmızı soğan ve şeftaliden bulaştığı bildirilid.

Vaka Sayıları Katlandı: 3 Yeni Salgın Ortaya Çıktı İşte Bulaşma Yolu ve Belirtileri

Yeni salgın paniği: Şeftaliden bulaşan yeni bakteti.

ABD'den son dakika haberi geldi. İndependent Türkçe 'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ülkede yeni bir salmonella salgınının baş gösterdiğini dünya kamuoyuna açıkladı.

VAKA SAYISI 3 KAT ARTTI

Yapılan açıklamada şimdiye kadar 9 eyalette bu salgının görüldüğü ve 68 kişinin hastalığa yakalandığı bildirildi. Şimdiye kadar salgının görüldüğü eyaletler şu şekilde:

  1. Iowa,
  2. Maryland,
  3. Michigan,
  4. Minnesota,
  5. New Jersey,
  6. New York,
  7. Pensilvanya,
  8. Virginia
  9. Wisconsin

ŞEFTALİDEN BULAŞIYOR

Salmonella salgını ile ilgili açıklama yapan yetkililer, hastalığın kaynağının Wawona Packing Company, LLC. ve  adlı bir şirketler tarafından ambalajlanan veya tedarik edilen şeftalilerden kaynaklandığına yer verildi. 

Salgın sonucu Wawona Packing Company, LLC paketlenmiş şeftalilerini de raflardan geri çekmek zorunda kaldı.

SALGIN SAYISI 3 'E YÜKSELDİ

Forbes 'in aktardığı bilgiye göre ABD'de şimdiye kadar 2 salgın olduğu, bununla birlikte salgınların 3 'e yükseldiğine yer verildi. Hala süren ve kaynağı canlı kümes hayvanları olan salmonella salgını 48 eyalette 938 vakaya neden oldu, bu kişilerden 151 'i hastaneye kaldırıldı ve tedavi altınaalındı.

Edinilen bilgilere göre hastanede tedavi görenlerden birinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynağı soğanlar olan diğer Salmonella Newport salgını ise 47 eyalette görüldü ve 869 vakaya ve 116 kişinin hastaneye kaldırılmasına yol açtı.

KANADA 'DA GÖRÜLDÜ

Kanada Halk Sağlığı Ajansı'nın son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Amerika 'dan ithal edilen şefralilerden kaynaklanan  Ontario ve Quebec'te 33 vaka tespit edildiğine yer verildi. 

Bunun yanı sıra ABD'den ithal edilen kırmızı soğanlarla olan salmonella salgını da Kanada 'da görüldü. Vaka sayısı ise 379

BELİRTİLER

Bu bakteri bulaştıktan 6 saat ile 6 gün sonra arasında ishal yapıyor. Yüksek ateş ve karın ağrısına neden olan hastalık genelde 4 ile 7 gün arasında devam ediyor. Birçok yakalanna tedavi görmeden kendi kendine iyileşiyor. 

Salmonella enfeksiyonu bağırsaklardan kan akışına karışarak vücudun diğer yerlerine de yayılayabiliyor. 5 yaş altı çocuklar, 65 yaş üstü kişiler ve bağışıklık sistem zayıf kişiler hastalığı daha ağır geçiriyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA