Vaka Sayıları Haftalık 60 Bini Geçti! Bayramda Temasa Dikkat

Koronavirüs vaka sayılarının haftalık 60 bini görmesinden sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın'dan uyarı geldi. Aydın, vaka sayılarının yüzde 50 arttığına vurgu yaptı ve bayramda temasa dikkat çekti..

Vaka Sayıları Haftalık 60 Bini Geçti! Bayramda Temasa Dikkat

Vaka Sayıları Haftalık 60 Bini Geçti

Koronavirüs ile mücadele sürecinde normalleşme çoktan başlamış olsada vaka sayıları artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda günlük vaka sayılarının binin altına inmesinden hastaneler dışında maske zorunluluğunun kaldırılması ve buna bağlı olarak temasın azaltılmasıyla birlikte vaka sayıları tekrardan yükselişe geçti. 7 binin altına düşen haftalık vaka sayısı son günlerde haftalık 60 bini geçince Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın'dan uyarı geldi.

2019 yılında Çin'de görülen ve sonrasın ülkemizde de yayılan koronavirüs hastalığına Türkiye'de 15 milyondan fazla kişinin yakalandığına dikkat çeken Aydın, vaka sayılarının azalmasıyla birlikte 1 Mayıs'ta tedbirlerin gevşetildiğini ardından ise vaka sayılarının tekrardan yükselmeye başladığını aktardı. Özellikle Trabzon ve Doğu Karadeniz'de de vakaların hızla yükseldiğini aktaran Prof. Dr. Aydın, "Ülkemizde 10 bin civarında pozitif vakamız var. Haftalık 60 bin civarı veriliyor ama her gün sayı artıyor. Trabzon'da şu an 1 test merkezi var ama bütün hastanelerde semptomları olan ve şüphelenilen insanlara test yapılıyor. Trabzon'da testlerin yüzde 50'sinin üzerinde pozitiflik var. Vaka artışı yüzde 10 ve 20 civarında ilerlerken şimdi yüzde 50'yi gördü. Bütün ülkede olduğu gibi aynı durum Doğu Karadeniz'de de var fakat hiçbir önlem yok. Hem toplu taşıma araçlarında hem uçakta hem kapalı alanlarda maske uygulaması yok" ifadelerini kullandı.

Bayramda sosyal mesafeye dikkat

Kurban Bayramında herkesin bayramlaşma esnasında temastan kaçınması ve öpüşmeden bayramlaşması gerektiğini söyleyen Aydın, sosyal mesafenin önemine dikkat çekti ve Bayramda mümkün mertebe bir araya gelmekten kaçınılması gerektiğine vurgu yaptı.