Uzmanlar Patlama Olacak Dedi E-Devletten Kontrol Edin

Uzmanlar tarafından kritik uyarı geldi. Bu yıl çok fazla görülecek denilirken e-Devlet’ten kontrol edin uyarısı geldi.

Uzmanlar Patlama Olacak Dedi E-Devletten Kontrol Edin

Yeni tip koronavirüs nedeniyle son 2 yıldır solunum yolu enfeksiyonlarının daha az görüldüğünü belirten Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, “Bu yıl gribin daha fazla ortaya çıkması bekleniyor. Grip özellikle okullardan ve çocuklardan yayılan bir hastalık” uyarısında bulundu.

Aşılamanın öneminden bahseden Ünal, aşılamaya şimdiden başlanılması uyarısında bulundu. Antikorların oluşmasının 3-4 hafta sürebileceğini belirten Ünal, “Mevsim başladığında korunaklı olalım. Risk grupları için aşının geri ödemesi de yapılıyor” dedi.

E-Devlet’ten Kontrol Edilebilir

Kişiye aşı tanımlanıp tanımlanmadığı hakkında da konuşan Ünal, “Vatandaşlar e-Devlet üzerinden kendilerine aşı tanımlanmış diye kontrol etsinler” dedi.

Grip Akciğerlere İniyor

Nezle ve gribin karıştırılabileceğine değinen Serhat Ünal, nezlenin sadece üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunu, burunda akıntı, öksürük, hapşırık, hafif ateş, halsizlik belirtileri gösterdiğini, gripte ise enfeksiyonun akciğerlere indiğini kaydetti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /