Uzmanlar Açıkladı Ömrü Uzatan 8 Yöntem

Amerikan Sağlık Derneği'nin kardiyovasküler sağlık için yayınladığı 7 maddeye bir yenisi daha eklendi ve bu maddeler 8’e çıktı.

Uzmanlar Açıkladı Ömrü Uzatan 8 Yöntem

2010 yılında Amerikan Sağlık Derneği tarafından sağlık yaşam ve uzun ömür için bir liste yayımlanmıştı. Bu liste güncellenerek karşımıza yeni bir liste çıktı.

Peki sağlıklı uzun bir hayat için ne yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz.

1 Diyet

Uygulamanın başında diyet programı geliyor. Sağlıksız yiyeceklerden uzak bir diyetle beraber daha fazla tam gıda, meyve ve sebze, yağsız protein, fındık, tohum yemeye çalışmalıyız. Bazı fırınlanmış ürünlerde ve kızarmış yiyeceklerde bulunan trans yağlardan ve kısmen hidrojene yağlardan kaçınmalıdırlar

2 Fiziksel Aktivite

Teknolojinin gelişmesiyle en büyük sorun haline gelen maddelerden biri oldu. Birçoğumuz zamanımızı oturarak geçiriyoruz. Özellikle pandemi ile beraber ara verdiğimiz fiziksel aktivitelere geri dönmek gerekiyor. Yetişkinler haftada iki buçuk saat orta veya 75 dakika şiddetli fiziksel aktivite yapmalıdır. Çocuklar günde 60 dakika aktif oyun oynamalıdır.

3 Sigaradan Uzak Durmak

Amerikan Sağlık Derneği, kalp sağlığını iyileştirmek için her türlü sigara ve tütün ürününden uzak durmayı öneriyor.

4 Uyku Süresi

Uyku herkesin ihtiyaç duyduğu ve uygulaması gereken bir özelliktir. 5 yaş ve altı için, kestirmeler dahil 10-16 saat; 6-12 yaş için 9-12 saat; ve 13-18 yaş için 8-10 saat uyku gerekli iken yetişkinlerde günde 7-9 saat arası uykuya ihtiyaç vardır. Yeterli uykunun sağlık açısından birçok faydası uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır.

5 Ağırlık Çalışmak

Amerikan Sağlık Derneği’ne insanların vücut kitle indeksini normal seviyelerde tutması gerekiyor. Sağlıklı kilo her zaman korunmalıdır.

6 Kolesterol Seviyesi

Yüksek düzeyde HDL olmayan veya “kötü” kolesterol kalp hastalığına yol açabilir. Amerikan Sağlık Derneği, düzenli testlerle kolesterolü takip etmeyi ve proaktif olarak seviyeleri düşük tutmayı öneriyor.

7 Kan Şekeri Seviyesi

Yüksek kan şekeri seviyeleri kalbinize, böbreklerinize, gözlerinize ve sinirlerinize zarar verebilir. Risk altındakiler için kan şekeri izlenebilir ve diyet, egzersiz yoluyla düşük tutulabilir.

8 Kan Basıncı

Tansiyonu her zaman için en uygun seviyelerde tutmak yararınıza olacaktır. Yüksek seviyeler; arterler ve kalp gibi kardiyovasküler sistemin özelliklerini zorlayabilir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /