Uzman Doktor Maaşları 85 Bin TL’ye Çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 aya yakın bir süre içerisinde beyaz reform şeklinde ilan ettikleri mavi hak iyileştirmesinde 15 Eylül maaşları netlik kazanmaya başladı. Doçent ve profesör olan uzman doktorların maaşları 85 bin TL çıktı.

Uzman Doktor Maaşları 85 Bin TL’ye Çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın verdiği bilgilerde bulunan sağlık bakanlığı ek ödeme yönetmeliği 17 Ağustos 2022 tarihli resmi gazetede ilan edilmişti. Bu yönetmelik kapsamında doktorlara verilecek teşvik ödemesi ile ek ödemelerin tatminkar bir şekilde arttırıldığı belirtilmiş fakat net rakamlar beyan edilmemişti.

Uzman Doktor Maaşları Ne Kadar Oldu?

  • Profesör ve doçent olup da aynı şekilde uzman doktor olan hekimlerin maaşları 80 ile 85.000 TL arasında değişiklik gösteriyor,
  • Uzman hekimlerin maaşları ise çalıştıkları yere ve hastaneye göre farklı olmakla beraber 55 bin TL’ye çıkacak,
  • Pratisyen hekimlerin maaşları ise yine çalıştıkları bölgeye ya da hastanelere göre değişmekle beraber 35 bin TL çıkacak. Örneğin mesleğe yeni giriş yapan pratik geçen hekim ₺30.000 alırken diğer taraftan 1. derece olan bir pratisyen hekim ise 37.000 TL alabilecek,
  • Diş tabibim ağaçlarına baktığımızda ise kadro derecesine ve çalıştığı bölgeye ya da hastaneye göre değişiklik göstermekle beraber 33 bin TL’ye çıkacak.

Hekim maaşlarında gerçekleştirilen düzenleme aynı oranda diğer sağlık personellerinde yapılmadı. Diğer yardımcı sağlık personellerinin maaşları da artmış olmasına rağmen bu maaş artışı daha az düzeyde gerçekleşmiştir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yapmış olduğu açıklamada istifa sonrasında dönüş kurasına 6.000’in üzerinde hekimin müracaat işlemlerini gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Para düzeydeki başvurunun maaş artışından kaynaklı olduğu belirtiliyor.