Uludağ'da Cansız Bedeni Bulunan Efe Sarp'ın Ölüm Nedeni Açıklandı

Uludağ'da kaybolduktan 17 gün sonra cansız bedeni bulunan dağcılardan Efe Sarp'ın ölüm nedeni açıklandı.

Uludağ'da Cansız Bedeni Bulunan Efe Sarp'ın Ölüm Nedeni Açıklandı

Uludağ'da Cansız Bedeni Bulunan Efe Sarp'ın Ölüm Nedeni Açıklandı

Uludağ'da kaybolduktan 17 gün sonra bulunan dağcı Efe Sarp'ın ölüm nedeninin ısı kaybına bağlı hipotermi olduğu açıklandı. Kayıp 2 dağcının arama kurtarma çalışmalarının 17'inci gününde, iki cansız bedene ulaşıldı. Dağcıların cansız bedeni kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada yapılan tetkikler sonucunda Sarp'ın ölüm nedeninin ısı kaybına bağlı hipotermi olduğu belirlendi. 

Bursa Valiliği gün içerisinde yaptığı açıklamada cesetlerden birinde Efe Sarp'a ait kimliğin bulunduğunu bildirmişti. 

Bursa Valiliği Açıklaması:

Uludağ'da kaybolduğu belirtilen Mert Alpaslan ve Efe Sarp'tan haber alınamadığı ihbarı üzerine Bursa Valiliği tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına kamu, sivil toplum ve gönüllülerin katılımıyla karadan ve havadan kesintisiz olarak devam edilmektedir. Kaybolan dağcılardan Efe Sarp'a ait montun Küreklidere bölgesinde bulunması nedeniyle arama faaliyetleri bu bölgede yoğunlaştırılmıştır.

Küreklidere bölgesinde yapılan arama çalışmaları sırasında bulunan montun yaklaşık 1 kilometre aşağısında bir erkek cesedi tespit edilmiştir. Yine aynı bölgede yapılan arama çalışmaları sırasında bulunan birinci cesedin yaklaşık 1 kilometre aşağısında bir erkek cesedi daha bulunmuştur. İkinci cesedin bulunduğu yerin sarp ve kayalık olması nedeniyle kurtarma ekiplerimiz cesedin bulunduğu alana ulaşmak için yoğun gayret sarf etmektedir. Ayrıca bulunan ilk cesedin üzerinden Efe Sarp'a ait kimlik çıkmıştır.