Strep A Türkiye'de 3 İlde Görüldü Kritik Uyarı: Yoğun Bakım Şart

İngiltere’de görülmeye başlayan paniğe yol açan Strep A bakterisinin Türkiye’de 3 ilde yayılmasının ardından anne ve babalara kritik uyarılar geldi.

Strep A Türkiye'de 3 İlde Görüldü Kritik Uyarı: Yoğun Bakım Şart

Kornavirüsü henüz atlatamamışken şimdide Strep A bakterisi karşımıza çıktı. Çocukları hedef alan ve İngiltere’de 10 kişinin ölümüne yol açan Strep A bakterisi Türkiye’de üç ilde görüldü. Streptokok bakterisinin ‘toksik’ olarak adlandırılan formu İstanbul, Ankara ve İzmir’de görüldü.

Özellikle Avrupa’da bu bakteri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının artması endişeye yol açtı. Uzmanlar, Strep A enfeksiyonu tedavisinin gecikmesi sonucunda can kaybı riskinin yükseldiğini belirtti.

Tedavi Gecikirse Hayati Risk Yüzde 50 Artabilir

Konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu enfeksiyonun kas etrafındaki zarı harap ederek başladığını ve kas yıkımına neden olduğunu bildirdi. Oldukça ağır bir tablo olduğunu belirten Ceyhan, orta kulak iltihabı, zatürre ve deri enfeksiyonlarına neden olabileceğini ifade etti.

Tedavisinin gecikmesi durumunda hayati risk oranının yüzde 50 oranında artabileceğini belirten Ceyhan, Strep A enfeksiyonu durumunda bademcik iltihabını da küçümsememek lazım dedi.

Bu Semptomlara Çok Dikkat Edilmeli

Prof. Ceyhan, Strep A ile ilgili çok dikkat edilmesi gereken durumun deride kızararak büyüyen yara, çocuğun ateşinin düşmemesi, şiddetli ağrı şikayeti olduğunu ifade ederek, bu şikayetler varsa hiç vakit kaybetmeden çocuğu doktora götürmelisiniz uyarısında bulundu.

Anne Babalar Dikkat! Bu Belirtiler Varsa Yoğun Bakımda İzlenmeli

Konu ile ilgili anne babalara da uyarılarda bulunan Ceyhan, çocuğun kendini halsiz hissetmesi, idrar miktarının azalması, ağlamasına rağmen gözyaşı akmıyorsa gibi durumlar varsa bu çocuklar ancak yoğun bakım şartlarında izlenmeli dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /