Son Dakika! Nato'dan Rusya'nın Restine Rest!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilan ettikten sonra ‘Toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız.’ Şeklinde sözler sarf etmesine tepki göstererek kesme işareti Vladimir Putin çok tehlikeli bir söylem kullanıyor, nükleer savaşı kazanamaz.’ Dedi.

Son Dakika! Nato'dan Rusya'nın Restine Rest!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da Donbas ile Zaporijia ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini açıklayarak, kısmi seferberlik ilan etmişti. Vladimir Putin, seferberlik için sadece belirli tecrübesi bulunan vatandaşların askeri hizmet açısından çağrılacağını dile getirerek 'yalnızca yedek asker setinde ve özellikle orduda hizmet etmiş, belirli bir askeri kaydı ve ilgili tecrübesi bulunan vatandaşlar askere çağırılacak. Askeri hizmet için çağrılanlar, özel askeri operasyonu deneyimi doğrultusunda ilave askeri eğitim alacaklar’

Dedi.

Vladimir Putin’in Nükleer Tehdidi Gündem Oluşturdu

Bursa Devlet Başkanı Vladimir Putin’in;

“Batı bizi yok etmek istiyor. Blöf yapıyorum, toprak bütünlüğümüzü korumak amacıyla bütün silahları kullanırız. “
Dedi.


NATO’dan Putin’e Sert Tepki

Tartışmalara dahil olan NATO genel sekreteri ise yapmış olduğu açıklamada Rusya'nın kısmi seferberlik ilanına yönelik Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in büyük bir stratejik hata ile uğraştığını söyledi. NATO genel sekreteri;

“Vladimir Putin çok tehlikeli bir söylem kullanıyor, nükleer bir savaşı kazanamaz. Kısmi seferberlik kararı tehlikeli ve sorumsuzca. NATO, Rusya başkenti Moskova'nın nükleer silah kullanımının ciddiyeti hususunda hiçbir şeyi yanlış anlamadığından emin olacak. Şimdiye kadar Rusya'nın nükleer duruşunda bir değişiklik yaşanmadı. Vladimir Putin’in açıklaması tansiyonu yükselten cinstendi fakat herhangi bir sürpriz yaşanmadı. Putin’in konuşması, savaşın istediği gibi gitmediğinin göstergesi. Vladimir Putin, Ukrayna'yı doğru hesaplayamadı ve büyük bir hata yaptı. Daha çok asker gönderimi Ukrayna'daki çatışmaları daha çok artıracak. Rus güçleri, kötü teçhizata sahip ve düzgün bir komuta zincirine dahi sahip değiller.”

Dedi.


Avrupa Birliği: Saldırganlığı Artacağına İşaret

Avrupa Birliği, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilan etme kararını 'Rusya'nın saldırganlığını artıracağı ve savaşı sürdüreceğinin işareti’ şeklinde yorumladı. Avrupa Birliği Komisyonu sözcüleri arasında bulunan Peter Stano, günlük gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında, Rusya'da kısmi seferberlik ilanı ile bütün Ukrayna'nın doğusunda bulunan Heeson, Donetsk, Luhansk’da ayrılıkçıların Rusya'ya katılımı hususundaki referandum kararını analiz etti.


Avrupa Birliği Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, alınan son kararların özellikle de Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in yıkıcı savaşını sürdüreceğine ve arttıracağına yönelik uluslararası camiaya verilmiş açık bir işaret şeklinde nitelendirdi.