Son Dakika: CHP'den Mahmut Tanal Açıklaması

CHP 'den Mahmut Tanal hakkında son dakika açıklaması geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç yaptığı açıklamada yakalanan DEAŞ 'lı teröristler meselesine değindi.

Son Dakika: CHP'den Mahmut Tanal Açıklaması

CHP 'den Mahmut Tanal açıklaması.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yaptığı son dakika açıklamasında , önceki gün Meclis'e girmeye çalışan DHKP-C üyesi iki teröristin gözaltına alınmasına ilişkin, "Sanki Mahmut Tanal ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Mahmut Tanal, GBT araştırmasını yapan kişi midir, o kişinin suçlu olduğunu bilmekle görevli kişi midir? Hiçbirisi değildir. Başta DHKP-C olmak üzere bütün terör örgütlerini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

ASLINDA HER ŞEY YAPABİLİRLER

Engin Özkoç, bir basın mensubunun, terör örgütü DHKP-C bağlantılı iki teröristin dün Meclis'e girmeye çalışırken yakalandığını anımsatarak, değerlendirmesini sorması üzerine, Mahmut Tanal'ın CHP İstanbul milletvekili olduğunu anımsattı. Özkoç, "Aslında her şeyi yapabilirler. İş adamlarını, sanatçıları tehdit edenler 'Her şey güzel olacak.' sözünü yasaklamaya çalışan insanların her türlü provokasyonuna hazırız." ifadelerini kullandı.

YOĞUN ZİYARETÇİ GELİYOR

Özellikle TBMM Grup toplantısının yapıldığı salı günleri, birçok milletvekiline yoğun ziyaretçi talebinde bulunulduğuna dikkati çeken Özkoç, şöyle devam etti:

"Danışmanlarıma gerekli izinlerin alınması için söylüyorum. Bir gün içerisinde 3 bin kişi içeriye girmiş. 3 bin kişinin ne suçla arandığını hiçbir milletvekili bilemez. Tedbirini alması gerekenler oradaki görevlilerdir. Koruma Müdürü ile konuştum, 'GBT'den göremediniz mi bu adamın arandığını?' 'Aranıyor olsaydı, görürdük. Kişiye özel olarak araştırmazsak bunu GBT'den görmek mümkün değil.' dedi."

HASTAM VAR YURT DIŞINA ÇIKMAM GEREKİYOR

Söz konusu terör örgütü üyelerinden erkek olanın, "Pasaportuma el konuldu, hastam var yurtdışına çıkmam gerekiyor. Yardım edin" gerekçesiyle Tanal ile milletvekili odasında görüştüğünü anlatan Özkoç, Tanal'ın da hukuki yollara başvurması gerektiğini belirterek görüşmeyi bitirdiklerini aktardı.

Meclis'ten çıkış yapan bu terör örgütü üyesinin, TBMM'ye giriş yapmasına izin verilmeyen kadın örgüt üyesiyle birlikte tekrar içeriye girmek istediğini ve bir kargaşa çıkarttığını söyleyen Özkoç, bu sırada da gözaltına alındıklarını anlattı.

Kamubulteni.com  | Ankara