Sokağa Çıkma Yasağı, Kafe, Restoranlar... Kısıtlamaların Esnetileceği Tarih Hakkında Açıklama

Son dakika haberi: Sokağa çıkma yasağı, kafeler, restoranlar, okullar. Yeni normale dönüş ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Sokağa Çıkma Yasağı, Kafe, Restoranlar... Kısıtlamaların Esnetileceği Tarih Hakkında Açıklama

Sokağa çıkma yasağının sona ermesi, kafeler ve restoranların açılacağı tarih hakkında açıklama.

Vaka sayıları düşmeye devam ediyor. Önceki gün açıklanan Korona tablosuna baktığımızda vaka sayısının 6 binin altına gerilediği görülürken hasta sayısının 749 'a geldiği bildirildi. Dünkü korona tablosu şu şekildeydi:

Vaka sayısının azalması ile birlikte vatandaşlar, sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağını , okulların ne zaman açılacağını , lokantalar ile kafelerin ne zaman açılacağını araştırmaya başladı. 

AŞILAMA DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında "81 ilimizin sağlık müdürleri ile aşı programımızı değerlendirdik. Sağlık çalışanlarımızdan 830 bin kişi aşının ilk dozunu oldu. Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik. Program takvimine göre sağlık çalışanları çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edilecek." dedi ve "Aşılama programının 1. aşamasının 2. adımına geçiyoruz. Yarından itibaren Huzurevleri ve Bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacak. Aynı zamanda 90 yaş üzeri vatandaşlarımız için de program yarın başlıyor." ifadelerini kullandı. 

İLK ESNETİLME: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Sabah Gazetesi'nin aktardığı bilgiye göre ilk olarak hafta içi sokağa çıkma yasağı saatinin 21.00'dan 23.00'a çekilmesi planlanıyor. Bunun yanı sıra hafta sonu gündüz saatlerinde sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve sadece akşamları sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bildirildi. 

HANGİ YASAKLAR KALKACAK?

Hürriyet ve Sabah Gazetesi'nin aktardığı haberlere göre gündemdeki düzenlemeler şu şekilde:

- Salgın seyrine göre kurallar kademeli olarak değişecek. 

- Önce sokağa çıkma yasağının saatleri değiştirilecek. Hafta sonu gündüz sokağa çıkılması gündemde. 

- Hafta içi sokağa çıkma yasağının başlayacağı saat 23.00'a çekilecek.

- Ertelenen ameliyatlar yapılmaya başlanacak ve hastanelerde normal hasta kabulleri başlayacak. 

- Okullarda kademeli yüz yüze eğitime geçilecek. 

- Lokanta ve kafelere HES kodu ile giriş yapılabilecek.

KISITLAMALAR NE ZAMAN ESNETİLECEK?

Mart ayının ikinci yarısından itibaren kısıtlamaların , kuralların yumuşatılabileceği, sonbahar döneminde virüsün kış gribi haline dönebileceği iddia ediliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA