Salmonella Kabusu Yeniden Hortladı Raflardan Toplatılıyor

Geçtiğimiz günlerde Kinder ve Nestle ürünlerinde çıkan salmonella bakterisi İngiltere’de yeniden gün yüzüne çıktı. Bu kez tavuklu ürünlerde görüldü.

Salmonella Kabusu Yeniden Hortladı Raflardan Toplatılıyor

Geçtiğimiz ay ortaya çıkan ve dünya gündemini etkileyen salmonella bakterisi yeniden boy gösterdi. 11 ülkede 151 kişide rastlana bakteri İngiltere’de yeniden gündem oldu. East Yorkshire gıda fabrikasında tespit edilen salmonella bakterisi nedeniyle ülkenin en büyük süpermarketleri ve gıda zincirlerinde pişmiş kümes hayvanı ürünlerinin bir kısmının satışı durduruldu.

Tavuklu sandviçler, salatalar, dürümler ve diğer hazır yemekler raflardan kaldırılarak bu ürünleri alanlar uyarıldı.

Günlük 160 ton pişmiş tavuk üretimi yapan fabrikada rutin denetimler sonucu tespit edilen bu bakteri sonucu binlerce ton gıda çöpe atıldı.

Fabrikanın 11,12 ve 13 mayıstaki üretimi sonucu elde edilen ürünler toplatılarak imha edilmeye başlandı.

Bakteri sonrası hastalanıp hastalanmayan vatandaşların olup olmadıklarını bildiren fabrika sahibi 'Bir önlem olarak, müşterilerimizden, açıklanan dönemde ürettiğimiz yemeye hazır tavuğumuzu içeren tüm ürünlerini kaldırmalarını istedik. Gıda Standartları Ajansı ile yakın bir şekilde çalışıyoruz ve sorunu çözmek için uzmanlarıyla işbirliği yapacağız' diyerek, fabrikasının 'soruşturmalar tamamlanana kadar kapalı kalacağını' belirtti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /