Sahurda Nasıl Beslenilmeli Nelere Dikkat Edilmelidir

Sahurda ağır yemekler yediğiniz takdirde metabolizma hızınız yavaşlar. Bu durum, yemeklerin yağa dönüşme hızını artırmakta ve kilo alma riskini beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla sahura kalkmak ve sahur öğününü atlamamak önemlidir.

Sahurda Nasıl Beslenilmeli Nelere Dikkat Edilmelidir

Sağlık uzmanlarına göre; öncelikle sahurun kesinlikle atlanmaması gereklidir, sahur yapılmadığında veya sadece su ile geçirildiğinde mevcut açlık süresi çok daha uzayabilmekte ve bu da kan şekerinin erken düşmesine sebep olamakta sağlık durumunun bozulmasına neden olmaktadır hatta verimlilikte düşüşe neden olabilmektedir. Bu bağlamda sahurun atlanmaması şart olmaktadır.

Bunun yanı sıra sahur sırasında tüketilen besinlerin çeşitleri de önemli bir yere sahiptir. Peynir zeytin yumurta salatalık domates ve yeşil yapraklı sebzeler ile birlikte tambuğday ve tam tahıl içeren ürünler kahvaltı gibi bir sahur öğünü gibi tercih edilebilir. Bu öğün tercih edilmediğinde de bir çorba zeytin yağlı sebze yemeği yoğurt salata ve tam buğday ürünleri gibi bir planlama yapılabilir. Bütün bunlara ek olarak günlük sıvı alımının desteklenmesi çok önemli bir yere sahiptir. Günlük 2,5 litre sıvı ihtiyacının tamamı da sahurda tüketilmemelidir iftar ve sahura bölüştürülmelidir. Sahurdan sonra uyku arasında sindirim sistgemi açısından yarım saatten az zaman bırakılmamalıdır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /