Sağlık Çalışanları Saldırıya Uğramaya Devam Ediyor

  Geçtiğimiz günlerde sağlık çalışanlarına yönelik olarak gerçekleşen bir çok saldırıya şahit olmuştuk. Fiziksel ve psikolojik şiddet boyutunda gerçekleşen saldırılarla sağlık çalışanları artık iş bırakma raddesine gelmişti. Devletin sağlık personellerine yönelik şiddete karşı bir önlem almasını isteyerek iş bırakarak seslerini duyurmaya çalıştılar. Sağlık Çalışanlarına önlem önerileri ve ne yapılması konusunda tartışmalar güncelliği korurken yine bir sağlık çalışanına karşı darp olayı yaşandı. 

Sağlık Çalışanları Saldırıya Uğramaya Devam Ediyor

Çocuk Acil Servisi’nde görevli tıbbi sekreter Mehmet Küçük'ün bir hastanın yakınıyla arasında münakaşa yaşandı. Öncesinde sözlü tartışma olarak başladı bunun üzerine hasta yakını arkadaşlarına telefon etti ve hastaneye çağırdı. Hastaneye gelen hasta yakının arkadaşları Tıbbi sekreter Mehmet Küçük'ü darp ettiler.

Tüm bunlar yaşanırken halen daha sağlık çalışanlarının saldırıya uğramasına yönelik önlemlerin alınmadığı görüldü. Sağlık Çalışanlarına yönelik devam eden saldırılara karşı Cumhurbaşkanlığınca nasıl bir önlem alınacağı konusunda Sağlık personellerinin meraklı bekleyişi sürüyor. Birçok sağlık personeli hergün işe can endişesiyle gittiklerini söylüyorlar ve bu duruma en yakın zamanda bir çözüm bulunmasını istiyorlar.