Ramazan Ayının Başlamasıyla 'Camiler Ne Zaman Açılacak?' Soruları Tekrar Yoğunlaştı

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte milyonlarca müslüman camilerde ibadet etmek istese de, koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında camiler henüz açılmadı. Camilerin açılışı, Ramazan ayı boyunca uyulacak tedbirlere bağlı olarak erken de olabilir , gecikmesi de söz konusu olabilir.

Ramazan Ayının Başlamasıyla 'Camiler Ne Zaman Açılacak?' Soruları Tekrar Yoğunlaştı

Mübarek Ramazan ayı ve Ramazanın ilk gününün Cuma'ya denk gelmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş, 'Camiler ne zaman ibadete açılacak?' sorusunu sormaya başladı. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan ve günden güne binlerce insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs nedeniyle ülkemizde de bir dizi tedbirler hayata geçirilmiş, camilerde toplu ibadetlere kısıtlama getirilmişti. Koronavirüsün hala pik noktasını görmediği ülkemizde ise camilerin ne zaman açılacağına yönelik henüz net bir bilgi bulunmuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE SAĞLIK BAKANI KOCA RAMAZAN SONRASINI İŞARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında, Ramazan ayında tedbirlere harfiyen uyulması halinde Ramazan Bayramının ardından ülkemizde normalleşme sürecine kademe kademe geçilebileceğini söylemişti.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Ramazan ayında tedbirlerin harfiyen uygulanması halinde daha güzel günlerin bizleri beklediğini söylemişti. Yapılan açıklamalar ve koronavirüsün henüz bitmemiş olması camilerin ibadete açılış sürecini de ertelemiş oluyor. Camilerin ibadete açılışına ilişkin son dakika gelişmeleri olması halinde anında haberdar olmak için tıklayın ve takip edin.