Prof. Dr. Orhan Kural'a 'Cem Yılmaz' Şoku! Gözyaşları içerisinde Mahkeme Salonundan Ayrıldı

Sigara karşıtı kampanyalarıyla ve özellikle Cem Yılmaz'a yönelik açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Orhan Kural'ın Cem Yılmaz'a açtığı 10 bin liralık manevi tazminat davasında mahkeme kararını verdi. Mahkeme salonundan gözyaşları içerisinde ayrılan Kural, davanın reddedilmesine karşı çok üzgün olduğunu, Türkiye'de hep güçlülerin kazandığını söyledi.

Prof. Dr. Orhan Kural'a 'Cem Yılmaz' Şoku! Gözyaşları içerisinde Mahkeme Salonundan Ayrıldı

Prof. Dr. Orhan Kural'a 'Cem Yılmaz' Şoku: Yine Kaybetti
 

Gençleri korumak ve sigaraya özenmemelerini sağlamak dışında herhangi bir menfaat peşinde olmadığını söyleyen Prof. Dr. Orhan Kural, bir kaç gencin sigaraya başlamaması, özenmemesi için çok uğraştığını fakat hep güçlülerin kazandığını, bunun devam etmemesi için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Prof. Dr. Kural, geçtiğimiz sene mahkemeye dilekçe vererek cem yılmaz hakkında manevi tazminat davası açmış, 2019 yılının mart ayında Yılmaz'ın Londra'da bir sahne gösterisi gerçekleştirdiğini burada gösteriye 18 yaş sınırı getirildiğini belirterek, "İngiltere bu kişinin gençlik için nasıl tehlikeli olduğunu bizden önce anladı, bravo. Yıllardır anlamaya çalışıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Cem Yılmaz'ın sosyal medya hesabından kendisine yönelik, "Orhan Kural Bey sizi sizin yönteminizle taciz etmek istemiyorum. Ama artık benimle ilgili bir terapi görmenizin zamanı geldiğini düşünüyorum" sözleriyle yanıt verdiğini hatırlatan kural, hedef alındığını savunmuş, alay konusu ve küfürlere maruz kaldığını belirterek Cem Yılmaz'dan 10 bin lira manevi tazminat talep etmişti. Bugün görülen mahkemede Cem Yılmaz'ı avukatı temsil ederken, mahkeme davanın reddine karar verdi. Mahkeme çıkışında gözyaşları içerisinde kalan Prof. Dr. Kural, "Birkaç genç sigaraya başlamasın diye uğraşıyorum. Görüyorsunuz çok üzüntülüyüm. Hep güçlüler kazanıyor. Bu ülkede hep ünlüler kazanıyor maalesef ama devamı için yılmayacağım" dedi.