Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan Gizemli Hepatit İçin Korkutan Açıklama

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan gizemli hepatit hakkında açıklamalarda bulundu. Ceyhan, ‘’Kayıtlarımıza baktım, 2 tane nedeni bilinmeyen vaka çıkmış ama’’ diyerek korkuttu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan Gizemli Hepatit İçin Korkutan Açıklama

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, gizemli hepatitteki adenovirüs şüphesine ilişkin Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de nedeni bilinmeyen ve servise yatacak kadar durumu ağır seyreden vaka tespit ettiklerini duyurdu.

Ceyhan, "Türkiye'de de bu tip vakalar görüyoruz. Bu tablo çıkınca kayıtlarımıza baktım, 2 tane nedeni bilinmeyen ve servise yatacak kadar ağır seyreden hepatit vakası olmuş ama biz adenovirüsü şimdiye kadar sağlıklı bir çocuğun hepatitinde taramıyorduk. Nedenleri içinde adenavirüs yoktu. Çünkü çok nadirdir" dedi.

Belirtileri açıklayan Ceyhan "Ateş, kusma, ishalle birlikte ses kısıklığı burun akıntısı gözlerde kızarıklık varsa hiç vakit kaybetmeden büyük bir sağlık merkezine gidilmesi gerekiyor. Adenovirüs bakabilecek bir sağlık merkezine gidilmesi gerek." diye uyarılarda bulundu