Omurgalar İçin Önlem

Birkaç basit önlem sağlığımızı olumlu yönde etkileyebiliyor. Omurgalar içinde durum böyle. Omurgalarımız bizim duruşumuzu belirleyen, sağlığına yaşam kalitesi için oldukça dikkat etmemiz gereken uzuvlarımızdan. Bazı basit hareketle, kasları kuvvetlendirip, duruşumuzdaki sorunlarına çözüm bulabiliriz.

Omurgalar İçin Önlem

Bunun için uzman fizyoterapist Altan Yalım omurganın mutlu bir yaşamın temeli olduğu, bazı dikkatli davranışlarımızın bizi birçok şeyden koruyacağını, hareketlerimizi dikkat etmemimiz omurga sağlığımız açısından gerekli olduğunun, örneğin en basitinden bir eşya yerleştirirken bile omurgalarımıza dikkat edilmediğinin altını çizdi. Bu tarz dikkatsiz davranışların vücutta travmalara yol açabileceğini sözlerine ekleyen Yalım. Omurga sağlığı ile ilgili önerilerde bulunarak, bilgiler verdi.

Bu konuda yatak seçiminin önemine değinen Yalım, kişinin iyi bir uyku düzeninin de olması gerektiğini belirtti. Uyurken de yatak pozisyonlarına dikkat etmemiz gerektiğini, yatağın ne aşırı sert olup eklemlerin belli bir pozisyonda durması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bunun dışında yükseklikler ile ilgili bilgi veren Yalım, mutfaktaki dolapların yüksekliklerine de dikkat edilmesi gerektiğini en aşağıdaki ya da en yukarıdaki dolapların omurgaların sağlığı açısından olumsuzluğa yol açabileceğini, televizyon izlerken de yine omurga dikliğine dikkat edilmesi gerektiğini de belirten Yalım ağır veya büyük eşyaları taşımanın beli zorlayıcı olabileceğini de ekledi.

.