Okula Yeni Başlayan Çocuklar İçin Enfeksiyon Uyarısı Yapıldı

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı Profesör Doktor Refik Arıca;

Okula Yeni Başlayan Çocuklar İçin Enfeksiyon Uyarısı Yapıldı

“Okula yeni başlayanları bekleyen büyük Bir tehlike Enfeksiyonlar. Sık enfeksiyonlar, özellikle de bir sene içerisinde kış döneminde ilk yıl okula başlayan çocuklarda 8 ile 10 defa bekleniyor.”
Dedi.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Prof. Diğer taraftan uyum haftası ile beraber ilkokul 1 ve anaokullarının açıldığını da hatırlattı. Diğer taraftan, kış ayları ile enfeksiyonların artış göstereceğini söyleyerek;
“Özellikle okula yeni başlayanları bekleyen büyük Bir tehlike enfeksiyonlar. Sık enfeksiyonlar özellikle de bir yıl içerisinde kış döneminde ilk sene okula başlayan çocuklarda 8 ile 10 defa enfeksiyon bekleniyor. Önümüzdeki aylarda Bir5 enfeksiyon bitmeden bir başka enfeksiyon başlayabiliyor.”
Dedi.

Enfeksiyonu Yakalanan Çocuk 72 Saat Okula Gönderilmeli
Viral, virüs ile rehin o virüs enfeksiyonlarının yanı sıra aynı zamanda influenza gibi soğuk algınlığı ile grip virüslerinin çocukları kötü bir şekilde etkilediğini dile getiren Arıca, ailelere şu önerilerde bulunuyor;
“Eğer çocuğunuz bir enfeksiyonu geçiriyor ise en az 72 saat ailenin okula ya da kreşe göndermemesi ile evde dinlendirilmesi gerekiyor. En azından diğer çocukları olan bulaç sayısında azalma meydana gelecektir. En önemli önlem bu olması gerekiyor. En az 72 saat çocukları okula göndermeyelim, evde iyice dinlendirelim. Düzenli beslenmelerini sağlayalım.”
Dedi.