Minik Asiye'nin doktorundan ikinci operasyon açıklaması

Gaziantep’te 22 Aralık’ta oturdukları sitenin bahçesinde 2 Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan ve ağır bir şekilde yaralanan Asiye ikinci ameliyatı olacak.

Minik Asiye'nin doktorundan ikinci operasyon açıklaması

Pitbull saldırısı sonucu ağır yaralanan ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilen minik Asiye’nin doktoru Prof. Dr. Ömer Özkan açıklamalarda bulundu. Asiye’nin sağlık durumunun iyiye gittiğini ve ikinci operasyona hazırlandıklarını belirten Özkan, ameliyatın 1 hafta, 10 gün içerisinde yapılacağını ifade etti. İlk Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Prof. Dr. Ömer Özkan "Nakledilen dokunun daha stabilize olması için bekliyoruz. Asiye'nin sağlık durumu iyi, serviste izleniyor, ailesiyle beraber. Kompresyonla (destek) yürüyor. Yemeğini yiyor. Gayet iyi iletişim kurulabiliyor. Erken dönemdeki sıkıntıları hemen hemen atlattık" dedi

İlk ameliyat 4 saat sürmüştü

26 Aralık’ta sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 4 saatlik bir operasyonla Asiye’ye doku nakli yapılmıştı. Sırt ve bacak bölgesinden alınan dokularla yapılan nakil başarılı geçmiş ve 50 saatlik sürecin ardından Asiye yoğun bakımdan çıkarılarak normal servise alınmıştı.

Tedavisi 1 yıl sürecek

Minik Asiye’nin yaklaşık bir yıllık tedaviden sonra yüzünde iz kalsa bile eski günlerine dönebileceği belirtiliyor.