MasterChef Şampiyonu Cemre Hastaneye Gitti

MasterChef adlı programın şampiyonu Cemre Uyanık, şampiyon olduktan birkaç saat sonra özel bir hastaneye gitti ve kök hücre bağışı yaptı.

MasterChef Şampiyonu Cemre Hastaneye Gitti

Cemre şampiyon olur olmaz hastaneye gitti.

Tv8 ekranlarında yayımlanan ve milyonlarca kişinin büyük merakla takip ettiği MasterChef  adlı yarışmanın bu seneki şampiyonu geçtiğimiz gün belli oldu.  Yapılan son yarışma sonucunda Cemre Uyanık şampiyon oldu. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre Cemre , şampiyon olduktan birkaç saat sonra kök hücre bağışında bulunmak için bir hastaneye gitti. 

TÜRKÖK’e destek için özle bir hastaneye giden ve kök hücre bağışı yapan   Cemre Uyanık, “Aslında Amerika’dan yarışmaya katılmak için değil, kök hücre bağışı yapmak için dönmüştüm” ifadelerini kullandı.

Şampiyon olduktan hemen sonra Medipol Mega Üniversite Hastanesi ’ne giden ve Türk Kızılayı’nın kemik iliği ve kök hücre bağışını artırmak için yürüttüğü TÜRKÖK ’e destek vermek için giden Cemre şunları söyledi:

 "Türk Kızılayı’na düzenli olarak kan bağışı yapıyordum. Amerika’dayken TÜRKÖK’ten nakil bekleyen bir hastayla iliğimin uyumlu olduğu haberini aldım. Anneme bile haber vermeden donör olmak için Türkiye’ye döndüm. Yarışma öncesinde tıbbi prosedürlerin tamamlanması için kan verdim. Birinciliğimin açıklanmasının ardından hastaneye gelerek kök hücre bağışını tamamladım.

Kan ve kök hücre bağışının önemline dikkatleri çeken Cemre Uyanık, “Donör olurken bir gün benim de başıma gelir fikriyle hareket etmedim. İliğimiz bir başkasına can olacaksa neden kök hücre bağışı yapmayalım? Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyor, kan vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA