Mahkumlara Af ile İlgili Son Dakika Haberi: Erdoğan Talimatı Verdi

Mahkumlara af ile ilgili son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın ,af için talimat verdiği öğrenildi.

Mahkumlara Af ile İlgili Son Dakika Haberi: Erdoğan Talimatı Verdi

Mahkumlara af için son dakika açıklaması.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reform Stratejisinin ilk paket meclisten geçti. İkinci paketin ise 2020 yılı başında meclise geleceği bildirildii. 

Geçtiğimiz gün yapılan AK Parti MYK 'sında yargı reformu gündeme geldi ve infaz düzenlemesi konuşuldu. 

ERDOĞAN'DAN 6 SUÇ İÇİN TALİMAT

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MYK 'da Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a sunum yaptı. Sunum sırasında  288 bin hükümlünün yüzde 91' lik kısmının 10 tür suçtan içeride bulunduğu bilgisi verildi.

Bu 10 suçtan 6'sı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kesin talimat verdiği ve bu suçlarda indirim olmamasını istediği öğrenildi. Erdoğan'ın indirime karşı çıktığı suçlar, terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçlar olarak sıralandı.

EV HAPSİ

AK Parti kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre, bunlar dışında kalan basit hırsızlık, çek senet, hakaret, konut dokunulmazlığı gibi suçlarda indirim yapılabileceği belirtildi. Bazı suçlarla ilgili ise ev hapsi uygulamasına gidilmesi gündemde. Düzenlemenin içerisinde infaz yasasına ilişkin değişiklikler de yer alıyor.

Bunun yanı sıra  Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İnfaz indirimi konusunda süreci hızlandırıcı talimat verdiğini belirtti. Selvi konuya ilişkin kaleme aldığı yazısında şunları aktardı:

"Erdoğan'ın affa sıcak bakmadığı biliniyor ama veto da etmiyor. Tam aksine, "Kısa sürede çalışıp getirin" diyor. Bu durumda bir aksilik olmazsa, 2020 yılının başında afla ilgili düzenleme Meclis'e gelecek demektir."

TALEPLERİNİZİ HABER YAPALIM

Haber yapmamızı istediğiniz af hakkındaki taleplerinizi bize gönderin >> TIKLA MESAJ AT

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA