Koronavirüs Teknolojileri, İnsanları Gözetlemek İçin Kullanıldı

Koronavirüs teknolojileri insanları gözetlemek için kullanıldı. Salgının yayılımını engellemek için geliştirilen teknolojik uygulamalar artık insanları gözlemlemek için kullanılıyor.  Tüm dünyada etkisini gösteren covid salgını nedeniyle, salgının yayılımını engelleyici teknolojik buluşlar ve gelişmeler kaydedildi. Bu buluşların ise şimdilerdeki kullanımı biraz farklı. Korona salgınının yayılımını kontrol altında tutmak için geliştirilen teknolojik uygulamalar artık insanları gözlemlemek için kullanılıyor.

Koronavirüs Teknolojileri, İnsanları Gözetlemek İçin Kullanıldı

İsrail, Çin, Hindistan, Avustralya ve ABD Gibi Ülkelerde Kullanılıyor
Bu teknolojik uygulamaların kullanıldığı ülkeler İsrail, Çin, Hindistan, Avustralya ve ABD. Polislerin kullandığı bu uygulamalar, insanları gözlemlemek için kullanılıyor. Eskiden koronavirüs için geliştirilen bu teknolojik buluşların, şimdilerde böyle bir amaç için kullanılması şaşkınlık yarattı. 


Bir Çok Bilgi Kaydedildi
Bu Teknolojik gözlem uygulaması ile birlikte insanların boyu, kilosu, yaşı, özel sağlık bilgileri, ev adresleri, fotoğraflar gibi pek çok bilgiye erişildi. Hükümetlerin, vatandaşları hakkında edindiği bu bilgiler daha çok istihbarat teşkilatında kullanılıyor. Emniyet ve güvenlik güçleri amacıyla bu verilerden yararlanılacak.