Korona, Maymun Çiçeği Derken Şimdi De Domates Gribi!

Dünya, Covid-19 ve Maymun Çiçeği salgınlarıyla mücadeleye devam ederken şimdi de Hindistan'da ortaya çıkan yeni bir salgın alarmı bilim insanlarını harekete geçirdi. İşte yeni ve tehlikeli olduğu belirtilen domates gribinin 5 belirtisi..

Korona, Maymun Çiçeği Derken Şimdi De Domates Gribi!

İlk olarak bu yıl Mayıs ayında tespit edildi domates gribi. Grip,  beş yaşın altındaki 82 çocukta belirtilerini ağır olarak gösterirken,  dikkat edilmesi gerektiği konusunda uzmanlar uyarıyor.

Grip, adını deride oluşan kötü kırmızı kabarcıklardan alıyor. Gribin en belirgin 5 belirtisi ciltte gözüken büyük kırmızı kabarcıklar, yüksek ateş, yorgunluk, vücut ağrıları ve şiddetli eklem ağrıları.

Şu ana kadar, Hindistan'ın Kerala eyaletinin Kollam bölgesi ve yakınlardaki Anchal, Aryankavu ve Neduvathur ile sınırlı kaldı ve yetkililer yayılmamasını sağlamak için tedbirler aldı.

Bulaşıcı Mı?

Hindistan'dan gelen bilgilere göre "domates gribi" hastalığının çok bulaşıcı olduğu belirtiliyor, teyit edilmiş vakalarla temas halinde olanlar bir hafta karantinaya alınıyor.

Uzmanlar ölümcül olmayan, herhangi bir aşısı veya tedavisi bulunmayan  Domates Gribi'ne karşı en etkili yolun bol sıvı almak ve istirahat etmek olduğunun altını çiziyor.