Kira Düzenlemesiyle ilgili Bakan Kurumdan Önemli Açıklamalar Geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut fiyatlarındaki ve kiralardaki artışı yakından takip ettiklerini belirtti ve açıklamalarda bulundu.

Kira Düzenlemesiyle ilgili Bakan Kurumdan Önemli Açıklamalar Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan´nın talimatları ile ilgili bakanlıklar ortak bir çalışma yürüttüklerini belirten Kurum,  bu çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmeyeceğinin altına çizdi.

Bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için çalışma yapıldığını yineleyen Bakan Kurum, “ Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır" dedi.

Güngören'de Şişecam Konutları temel atma törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kira ve ev fiyatlarındaki artışa da değinen Kurum, , vatandaşın hep yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Kurum, “Kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Biz gerek konut sektöründe gerek diğer sektörleri tamamen takip ediyoruz. Mevzuat belli kira artış oranı enflasyon oranını geçemez. Bu konuda bir düzenleme yapıyoruz. 1 hafta 10 gün içinde tamamlayıp milletimizle paylaşacağız" diye konuştu.

“Fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz.”

Artışlarla ilgili bir yaptırımın olup olmayacağına ilişkin soru üzerine ise Bakan Kurum, "Fırsatçılığa müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Durumu fırsat görüp enflasyon ve kira artış oranı açıklandı, bu artış oranı üzerinde bir artış söz konusu ise bununla ilgili hem adli hem hukuki süreci takip ediyoruz. Düzenlemede bunlarla ilgili de çalışacağız. Fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz. Fahiş artışları takip ediyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.