Kaymakamlık Tarafından Konseri İptal Edilen Sanatçı İlkay Akkaya’dan İlk Açıklama

Adana Ceyhan'da organize edilecek konseri iptal edilen sanatçı İlkay Akkaya, "Son 10 sene içerisinde iktidarın elindeki Belediyelerde, kültür merkezlerinde konser vermemi engelleyerek örtülü bir yasaklama gerçekleştiriyorlar. Hızlı bir şekilde 90'lı yıllara doğru koşuyoruz."  Dedi. Adana'nın Ceyhan Kaymakamlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda konser verilmesi amacıyla hazırlık içerisindeki sanatçı İlkay Akkaya'nın konserini yasakladı.

Kaymakamlık Tarafından Konseri İptal Edilen Sanatçı İlkay Akkaya’dan İlk Açıklama

Ceyhan Belediyesi konuya yönelik yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Belediyemizin 22 Ağustos 2022 tarihinde Ceyhan kaymakamlığında resmi izin alarak hazırlığına başladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı konseriniz, son dakika gelişmesi ile yine Ceyhan Kaymakamlığı tarafından bildirilen resmi yazıyla iptal edilmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda sanatçı İlkay Akkaya'nın Ceyhanlı hemşerilerimizle buluşacağım konser programını ne yazık ki Ceyhan Kaymakamlığı tarafından genel güvenlik, Emniyet, kamu düzeni gerekçeleri ile yasaklanmıştır. Yeni siyasetimiz haricinde gelişim gösteren iptal sebebiyle sanatçı İlkay Akkaya ile bütün Ceyhanlı hemşerilerimizden özür dileriz.”

İfade Özgürlüğüme Kısıtlama Getirildi
Söz konusu iptal kararına yönelik Medyascope’platformuna bir demeç veren ünlü sanatçı ilk Akkaya, iktidar çevrelerinin, festival ile konser yasakları ile toplumdaki kutuplaşmayı daha çok artırmaya gayret ettiğini söyledi. İnsanların temel hak ve özgürlüklerinin ellerinden yavaş yavaş alındığına vurgu çeken Akkaya, Sözlerini şu şekilde tamamladı;
“Ülkemizde insanları farklı kesimlerin temel haklar çerçevesinden yan yana gelmesini engellemeye ve ayrıştırmaya yönelik bir çalışma başlatıldığını düşünüyorum. Festival ve konserlerin yasaklanması ile başlayan bu süreç, kısa süre içerisinde bunu evrildi ve öyle görünüyor ki böyle devam edecek. 2014 yerel seçimlerinde HDP seçim bürosunda çektirdiğim bir fotoğraf sebebiyle ilginç kampanyası başlatıldı ve mülki idare üzerinde baskı kurulmaya başlandı. Bu hukuksuzluktur bana göre. saldırganların isteği yerine getirilmiş ve ifade özgürlüğüm engellenmiştir.”
Dedi.