KAHRAMANMARAŞ´TAKİ KIRIK FAY HATTI, DEPREMİN ŞİDDETİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Kahramanmaraş'ın Tevekkeli köyünde çekilen fotoğraflar 10 ilimizde büyük yıkımlarına neden olan iki büyük depremin şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi.

KAHRAMANMARAŞ´TAKİ KIRIK FAY HATTI, DEPREMİN ŞİDDETİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir yaptığı açıklamada, depremlere neden olan fay hattının yüzey kırığını Kahramanmaraş-Gaziantep yolundaki Tevekkelli köyü yakınlarında tespit ettiklerini belirtti.

Sözbilir, yaptığı yazılı açıklamada, deprem sonrası Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Karabacak ile Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulunduklarını iletti.

Diğer Yandan Düzenlenen basın topantısında konuşan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar , "Doğu Anadolu fay zonunun değişik fay kolları üzerinde şu anda yer kabuğu yaklaşık 400 kilometrelik bir hat boyunca, kabaca yaklaşık 8-10 kilometrelik bir derinlik boyunca özellikle 3-4 metre bir deformasyona uğradığını görüyoruz." dedi.

İşte o fotoğraflar: