İstanbul’da Sağlık Yolsuzluğu Operasyonu

Kamu hastanelerine ait ilaç ile ekipmanları satarak vurgun yaptıkları gerekçesi ile düzenlenen operasyonlarda yakalanan 50 şüpheliden 26’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sağlık sektörünü dolandırmaya yönelik şüphelilere ilişkin operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar başarılı bir şekilde devam ederken operasyonun son adresi ise İstanbul oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda devlet hastanelerine ait ilaç ile diğer eki

İstanbul’da Sağlık Yolsuzluğu Operasyonu

Çalışma kapsamında Devlet hastanesi çalışanı örgüt üyelerinin SGK’ya fatura edilen ilaçları ve sağlık alanında kullanılan çeşitli ekipmanları, kendi üzerlerine geçirip kamuyu dolandırdıkları tespit edildi.

Düzenlenen Operasyonda 50 Kişi Gözaltına Alındı

Türkiye genelinde bulunan devlet hastanelerinden kaçırmış oldukları çok sayıda malzemeyi suç örgütlerine kazandırarak yabancı uyruklu kişilere satışını gerçekleştiren ve yüksek miktarda kamu zararı oluşturarak haksız kazanç elde edenler açısından emniyet güçleri tarafından operasyon başlatıldı.


13 sağlık çalışanının da aralarında bulunduğu 56 şüphelinin yakalanması amacıyla İstanbul merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda 50 kişi yakalandı.

26 Kişi Tutuklandı

Geçen Cuma günü gözaltına alınan 50 şüpheliden 13’ü, adli makamlar tarafından serbest bırakılırken zanlılardan 11’i hakkında adlı kontrol hükümleri uygulandı ve 26 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.