İkinci El Araç Satışında Fırsatçılık Yapanlar Şimdi Yandı,300 Bin TL Ceza Kesiliyor

Ticaret Bakanlığı, ikinci el oto alım satımında fahiş fiyatın ve haksız rekabetin önüne geçebilmek amacıyla satışlarda 6000 kilometre koşulu getirmişti. Bazı sitelerde verilen ilanlarda 6 bin kilometre koşulunun '6001 kilometrede' biçimindeki ibarelerde delindiğini Gören Ticaret Bakanlığı, 6000 kilometre koşulunu hülle yöntemi ile ihlal edenlere 300 bin TL'ye kadar ileri para cezası kesmeye karar verdi.

İkinci El Araç Satışında Fırsatçılık Yapanlar Şimdi Yandı,300 Bin TL Ceza Kesiliyor

6001 KM Şeklindeki İlanlar Tartışmalara Sebep Oldu

Fırsatçılıktan vazgeçmeyenler, 6000 km kuralını ihlal etmek amacıyla yeni bir uygulamaya başvurdu. Bu yöntem kapsamında sıfır araçların ilanlarına '6001 km' yazılmaya başladı. Yöntemin sıklaştığının farkına varan Ticaret Bakanlığı ise haksız rekabetin önüne geçebilmek amacıyla yeni bir adım attı.


Fırsatçılara Büyük Cezalar Kesecek

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni karar doğrultusunda 6000 km koşulunu hülle yöntemi ile ihlal eden vatandaşlara 300 bin TL'ye kadar idari para cezası kesilecek, diğer taraftan başka yaptırımlar da uygulanacak.

Daha Sıkı Denetimler Olacak

Ticaret Bakanlığına gelen şikayetlerin artış göstermesi üzerine denetimleri sıklaştırma kararı alındı. Ticaret İl müdürlükleri aracılığı ile 81 ilde oto galericiler, araç kiralama firmaları ile yetkili bayilerde iş yeri denetimleri yapılarak 6 ay ve 6000 kilometrenin altındaki taşıtlara ilişkin pazarlama ve satış faaliyetleri denetim altına alınacak.